Textstorlek
- 1 2 3 + Font size

Klicka för att ändra textstorlek

Verktyg
Sök
.
Services
September 30, 2008
Femårsdata bekräftar betydelsen av tidig behandling med Betaferon:

Tidig behandling kan fördröja utvecklingen till MS

Stockholm den 30 september 2008 – När patienter behandlas med Betaferon direkt vid första tecken på MS minskar risken med 37 procent för att få en andra sjukdomsattack och därmed klinisk definitiv MS.  Den tidigt behandlade gruppen har också ett betydligt bättre resultat i ett minnes- och inlärningstest.  Detta visar nyligen presenterade data där patienter följts under fem år.

Resultatet kommer från den så kallade Benefit-studien där femårsdata nu presenterats på kongressen World Congress on Treatment and Research in Multiple Sclerosis som nyligen gått av stapeln i Montreal i Kanada.

– Tidig behandling minimerar risken för handikapputveckling och bevarar kognitiv funktion. Att behandlas med Betaferon i fem år klarar de flesta utan större problem. Studien visar få biverkningar, god effekt och god livskvalitet – patienterna lever i stort sett ett normalt liv kommenterar Jan Lycke, docent och överläkare på Neurologiska kliniken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, som även deltagit i studien.

Om Betaferon
Betaferon (interferon beta-1b) godkändes i Sverige 1995 och var den första så kallade bromsmedicinen som utvecklades för behandling av skovvis förlöpande MS.

Innan läkemedlets inträde på marknaden kunde bara symtomen behandlas. I och med introduktionen av ett sjukdomsmodifierande läkemedel kunde sjukdomsutvecklingen bromsas upp. Betaferon har funnits längst på marknaden och är därmed den bromsmedicin inom MS som det finns längst erfarenhet av.


För mer information, vänligen kontakta:
Anna Björlin, PR-ansvarig MS
Bayer Schering Pharma
Tfn: +46 8 580 223 91
e-post: anna.bjoerlin@bayerhealthcare.com

 

arrow_green_med2  Pressmeddelande som PDF